bewaar
Zomerstamppot met slavinken
Zomerstamppot met slavinken
bewaar

Zomerstamppot met slavinken

30 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

superaardappels

5 eetlepels

boter

4

slavinken

1 schaaltje

sugar snaps

1 zakje

worteltjes

300 g

tuinerwten

150 ml

melk

4 eetlepels

sundried tomatosauce

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. In koekenpan 4 el boter verhitten en slavinken in 18 min. gaarbakken, af en toe keren. Sugar snaps schoonmaken. Worteltjes in stukken snijden en in 6 min. beetgaar koken. Laatste 3 min. sugar snaps en tuinerwten meewarmen. Melk verwarmen. Aardappels fijnstampen en met warme melk en rest van boter puree van maken. Groente door puree scheppen en stamppot met zout en peper op smaak brengen. Slavinken uit pan halen, 50 ml water en tomatensaus aan bakvet toevoegen. Aanbaksel losroeren en even laten doorkoken. Stamppot serveren met slavinken en tomatenjus.