bewaar
Slavinken met mierikswortelpuree
Slavinken met mierikswortelpuree
bewaar

Slavinken met mierikswortelpuree

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

kruimige aardappelen

2 el

olie

2 x 2

slavinken

2 x 200 g

peultjes

1

rode ui

2 el

boter

50 ml

melk

1 el

mierikswortel

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20-25 minuten gaar. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de slavinken in 15 minuten bruin en gaar; keer ze regelmatig. Kook de peultjes in 3 minuten beetgaar. Schep de rode ui met een eetlepel boter door de warme peultjes en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of haal ze door de pureeknijper. Roer de melk, de mierikswortel en de rest van de boter door de puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.