bewaar
Slavinken met champignons en augurk
Slavinken met champignons en augurk
bewaar

Slavinken met champignons en augurk

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 duopak

aardappelschijfjes

4 eetlepels

(olijf)olie

1 theelepel

gedroogde rozemarijn

1 bakje

champignons

1 pot

augurkenplakjes

4

slavinken

450 g

bladspinazie

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 220 °C. Aardappelschijfjes mengen met 1 el olie en 1 tl rozemarijn, lekker veel grof gemalen peper en zout naar smaak. Op bakplaat leggen en in oven 15 min. bruinbakken. Zo nu en dan omscheppen. Champignons in vieren snijden. Kwart van augurkschijfjes fijnsnijden. Olie in ruime koekenpan verhitten, slavinken platdrukken en in ca. 15 min. bruin en gaar bakken. Laatste 5 min. champignons en 1 tl rozemarijn meebakken. Op het laatst rest van augurkschijfjes toevoegen. Even laten doorwarmen. Ondertussen spinazie in grote pan op matig vuur ontdooien en verhitten. Fijngesneden augurk, zout en peper naar smaak toevoegen. Slavinken in plakken snijden. Spinazie, aardappeltjes en plakjes slavink met champignons en augurk over 4 borden verdelen.