Ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes met zalm­bur­ger en broc­co­li

Aardappel en rozemarijn is een gouden combinatie. De hazelnoten geven het gerecht een goede bite.

(3) waardeer
hoofdgerecht Aardappel en rozemarijn is een gouden combinatie. De hazelnoten geven het gerecht een goede bite. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Verhit ondertussen 1/3 van de olie in 1 grote of 2 gewone koekenpannen en bak de aardappelschijfjes met het rozemarijn-zeezout en wat peper op middelhoog vuur in 20 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Verhit 1/3 van de olie in dezelfde hapjespan en bak de zalmburgers op matig vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg als het water kookt de broccoli en eventueel zout toe en kook in 5 min. beetgaar.
  5. Maak een dressing van de rest van de olie, de azijn en mosterd. Hak de hazelnoten grof. Giet de broccoli af en schep om met de dressing en hazelnoten. Verdeel de aardappeltjes, zalmburgers en broccoli over de borden en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 43 2017

Rozemarijnaardappeltjes met zalmburger en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes met zalm­bur­ger en broc­co­li

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 900 g roodschillige aardappelschijfjes
  • 2½ tl rozemarijn-zeezout

Verhit de olie in 1 grote of 2 gewone koekenpannen en bak de aardappelschijfjes met het rozemarijn-zeezout en wat peper op middelhoog vuur in 20 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

3
3
  • 50 g ongebrande hazelnoten

Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 2 el (olijf)olie
  • 4 gepaneerde zalmburgers

Verhit de olie in dezelfde hapjespan en bak de zalmburgers op matig vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 800 g broccoli

Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes.

6
6

Voeg als het water kookt de broccoli en eventueel zout toe en kook in 5 min. beetgaar.

7
7
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 el azijn
  • 1 tl Franse mosterd

Maak een dressing van de olie, azijn en mosterd. Hak de hazelnoten grof. Giet de broccoli af en schep om met de dressing en hazelnoten.

8
8

Verdeel de aardappeltjes, zalmburgers en broccoli over de borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.