bewaar
Zalmburger met broccoli & rozemarijnaardappeltjes
Zalmburger met broccoli & rozemarijnaardappeltjes
bewaar

Zalmburger met broccoli & rozemarijnaardappeltjes

Aardappeltjes met rozemarijn: een gouden combinatie.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 el

traditionele olijfolie

900 g

roodschillige aardappelschijfjes

1 tl

gedroogde rozemarijn

50 g

ongebrande hazelnoten

4

gepaneerde zalmburgers

800 g

broccoli

1 el

azijn

1 tl

Franse mosterd

Aardappeltjes met rozemarijn: een gouden combinatie.

Aan de slag

1

Verhit ⅓ van de olie in 1 grote of 2 gewone koekenpannen en bak de aardappelschijfjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit in dezelfde hapjespan de helft van de rest van de olie en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook in 5 min. beetgaar. Maak een dressing van de rest van de olie, azijn en mosterd. Hak de geroosterde hazelnoten grof. Giet de broccoli af en schep om met de dressing en de hazelnoten. Verdeel de zalmburgers, broccoli en aardappeltjes over de borden.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmburger met broccoli & rozemarijnaardappeltjes

Aardappeltjes met rozemarijn: een gouden combinatie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig