Zalmburger met broccoli & rozemarijnaardappeltjes
Aardappeltjes met rozemarijn: een gouden combinatie.
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
6 el
900 g
1 tl
50 g
4
800 g
1 el
1 tl
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 nr. 02 - Pieper & Co.
Allerhande Box Week 8 2018 - Allerhande Box Week 8 2018
Allerhande Box Week 44 2018 - Allerhande Box Week 44 2018
Allerhande Box Week 42 2019 - Allerhande Box Week 42 2019
Allerhande Box Week 37 2017 - Allerhande Box Week 37 2017
Verhit ⅓ van de olie in 1 grote of 2 gewone koekenpannen en bak de aardappelschijfjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit in dezelfde hapjespan de helft van de rest van de olie en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook in 5 min. beetgaar. Maak een dressing van de rest van de olie, azijn en mosterd. Hak de geroosterde hazelnoten grof. Giet de broccoli af en schep om met de dressing en de hazelnoten. Verdeel de zalmburgers, broccoli en aardappeltjes over de borden.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Zalmburger met broccoli & rozemarijnaardappeltjes
Aardappeltjes met rozemarijn: een gouden combinatie.

hoofdgerecht
4 personen
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olie in 1 grote of 2 gewone koekenpannen en bak de aardappelschijfjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verhit in dezelfde hapjespan de helft van de rest van de olie en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook in 5 min. beetgaar. Maak een dressing van de rest van de olie, azijn en mosterd. Hak de geroosterde hazelnoten grof. Giet de broccoli af en schep om met de dressing en de hazelnoten. Verdeel de zalmburgers, broccoli en aardappeltjes over de borden.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 el traditionele olijfolie
900 g roodschillige aardappelschijfjes
1 tl gedroogde rozemarijn
50 g ongebrande hazelnoten
4 gepaneerde zalmburgers
800 g broccoli
1 el azijn
1 tl Franse mosterd




