bewaar
Zalmburger met frisse zeewier-rijstsalade
Zalmburger met frisse zeewier-rijstsalade
bewaar

Zalmburger met frisse zeewier-rijstsalade

Een burger voor echte visliefhebbers! Ben je klaar voor een beetje pit?

15 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

2 personen

75 g

basmatirijst

1 el

arachideolie

2

gepaneerde zalmburgers

2

afbakkaiserbroodjes

½

komkommer

½

paksoi

125 g

koelverse zeewiersalade

2 el

azijn

35 g

veldsla

2 el

wasabimayonaise

Een burger voor echte visliefhebbers! Ben je klaar voor een beetje pit?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af en laat afkoelen in een schaal.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de zalmburgers op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak ondertussen de kaiserbroodjes in het midden van de oven in ca. 6-8 min. af.

3

Was ondertussen de halve komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Snijd de halve paksoi in stukjes. Meng de komkommer met de rijst, paksoi en zeewiersalade. Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.

4

Snijd de kaiserbroodjes doormidden en beleg ze achtereenvolgens met de veldsla, zalmburgers en wasabimayonaise. Serveer de burgers met de rijstsalade.

algemeen*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

variatietipOok lekker met kabeljauwburgers.