bewaar
Zalmburger met dragonkrieltjes en snijbonen
Zalmburger met dragonkrieltjes en snijbonen
bewaar

Zalmburger met dragonkrieltjes en snijbonen

Vergeet het vlees. Vanavond eet je vis bij je aardappelen en groente!

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

800 g

verse snijbonen

1

sjalot

235 ml

augurkenblokjes

30 g

ongezouten roomboter

4

gepaneerde zalmburgers

2 tl

gedroogde dragon

170 g

Griekse yoghurt

2 el

mayonaise

Vergeet het vlees. Vanavond eet je vis bij je aardappelen en groente!

Aan de slag

1

Was de krieltjes en halveer ze. Kook ze ongeschild in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen, snijd in schuine stukken van 3 cm en kook in 8 min. in het kokende water beetgaar.

3

Maak ondertussen de sjalot schoon en snipper. Voeg de laatste minuut toe aan de snijbonen. Laat de augurkenblokjes uitlekken. Giet de snijbonen met sjalot af en schep om met de augurk. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5

Giet de krieltjes af en schep om met de boter en de dragon. Breng op smaak met peper. Roer de yoghurt los met de mayonaise. Serveer de zalmburgers met de snijbonen met augurk, krieltjes en yoghurtdip.

variatietipVoor een yoghurtdip met pit voeg je er een paar druppels tabasco aan toe.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.