Zalmburger met dragonkrieltjes en snijbonen
Vergeet het vlees. Vanavond eet je vis bij je aardappelen en groente!
655 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
800 g
1
235 ml
30 g
4
2 tl
170 g
2 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 49 2016 - Allerhande Box week 49 2016
Allerhande Box Week 31 2018 - Allerhande Box Week 31 2018
Was de krieltjes en halveer ze. Kook ze ongeschild in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen, snijd in schuine stukken van 3 cm en kook in 8 min. in het kokende water beetgaar.
Maak ondertussen de sjalot schoon en snipper. Voeg de laatste minuut toe aan de snijbonen. Laat de augurkenblokjes uitlekken. Giet de snijbonen met sjalot af en schep om met de augurk. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Giet de krieltjes af en schep om met de boter en de dragon. Breng op smaak met peper. Roer de yoghurt los met de mayonaise. Serveer de zalmburgers met de snijbonen met augurk, krieltjes en yoghurtdip.
- variatietipVoor een yoghurtdip met pit voeg je er een paar druppels tabasco aan toe.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Zalmburger met dragonkrieltjes en snijbonen
Vergeet het vlees. Vanavond eet je vis bij je aardappelen en groente!

hoofdgerecht
4 personen
655 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de krieltjes en halveer ze. Kook ze ongeschild in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen, snijd in schuine stukken van 3 cm en kook in 8 min. in het kokende water beetgaar.
Maak ondertussen de sjalot schoon en snipper. Voeg de laatste minuut toe aan de snijbonen. Laat de augurkenblokjes uitlekken. Giet de snijbonen met sjalot af en schep om met de augurk. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Giet de krieltjes af en schep om met de boter en de dragon. Breng op smaak met peper. Roer de yoghurt los met de mayonaise. Serveer de zalmburgers met de snijbonen met augurk, krieltjes en yoghurtdip.
variatietip:Voor een yoghurtdip met pit voeg je er een paar druppels tabasco aan toe.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg krieltjes
800 g verse snijbonen
1 sjalot
235 ml augurkenblokjes
30 g ongezouten roomboter
4 gepaneerde zalmburgers
2 tl gedroogde dragon
170 g Griekse yoghurt
2 el mayonaise




