Aard­ap­pel­pu­ree met bies­look, snij­bo­nen, kib­be­ling en ra­vi­got­te­saus

Zo, dat is nog eens een kommetje vol. Aardappelen, vis en groente: het zit er allemaal in!

  • hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 14 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(14) waardeer
hollands hoofdgerecht Zo, dat is nog eens een kommetje vol. Aardappelen, vis en groente: het zit er allemaal in! 1 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier of ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kibbeling zonder de kruidenmix op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette ovenschaal en bak 8-10 min. in het midden van de oven. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de snijbonen 5 min. Voeg de mosterd en cherrytomaten toe en roerbak nog 2 min. Snijd ondertussen de bieslook fijn en snipper de sjalot.
  3. Meng de mayonaise met de sjalot, augurkenblokjes en de helft van de bieslook. Roer de rest van de bieslook door de aardappelpuree. Verdeel de puree over de kommen en schep de snijbonen en kibbeling ernaast. Serveer met de saus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Aardappelpuree met bieslook, snijbonen, kibbeling en ravigottesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­pu­ree met bies­look, snij­bo­nen, kib­be­ling en ra­vi­got­te­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 220°C.

2
2
  • 300 g verse kibbeling

Leg de kibbeling zonder de kruidenmix op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette ovenschaal en bak 8-10 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 800 g aardappelpuree (koelvers)

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el (arachide)olie
  • 600 g verse gesneden snijbonen

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit de olie in een wok en roerbak de snijbonen 5 min.

5
5
  • 1 el Franse mosterd

Voeg de mosterd en cherrytomaten toe en roerbak nog 2 min.

6
6
  • 15 g verse bieslook
  • 1 sjalot
  • 4 el mayonaise
  • 3 el augurkenblokjes

Snijd ondertussen de bieslook fijn en snipper de sjalot. Meng de mayonaise met de sjalot, augurkenblokjes en de helft van de bieslook.

7
7

Roer de rest van de bieslook door de aardappelpuree.

8
8

Verdeel de puree over de kommen en schep de snijbonen en kibbeling ernaast. Serveer met de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.