Zomerstamppot met snijbonen en kipspareribs
Stamppot alleen geschikt voor de winter? Welnee, deze luchtige variant kan altijd op het menu.
523 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
350 gram kipspareribs
kipspareribs
1.5 kg kruimige aardappel
kruimige aardappel
250 gram verse gesneden snijbonen
verse gesneden snijbonen
3 eetlepel ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
100 ml halfvolle melk
halfvolle melk
1 eetlepel Franse mosterd
Franse mosterd
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2007 week 20-21 - 2007 week 20-21
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kipspareribs in een ovenschaal. Laat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar worden. Schil intussen de aardappelen, snijd in stukjes en kook in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp fijn.
Kook de snijbonen in ruim kokend water in 5 min. gaar. Klop de boter, melk mosterd en snijbonen door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot op de borden, serveer de spareribs erbij.
Zomerstamppot met snijbonen en kipspareribs
Stamppot alleen geschikt voor de winter? Welnee, deze luchtige variant kan altijd op het menu.

hoofdgerecht
4 personen
523 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kipspareribs in een ovenschaal. Laat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar worden. Schil intussen de aardappelen, snijd in stukjes en kook in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp fijn.
Kook de snijbonen in ruim kokend water in 5 min. gaar. Klop de boter, melk mosterd en snijbonen door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot op de borden, serveer de spareribs erbij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 g kipspareribs
1½ kg kruimige aardappel
250 g verse gesneden snijbonen
3 el ongezouten roomboter
100 ml halfvolle melk
1 el Franse mosterd




