bewaar
Zomerstamppot met snijbonen en kipspareribs
Zomerstamppot met snijbonen en kipspareribs
bewaar

Zomerstamppot met snijbonen en kipspareribs

Stamppot alleen geschikt voor de winter? Welnee, deze luchtige variant kan altijd op het menu.

20 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

kipspareribs

1½ kg

kruimige aardappel

250 g

verse gesneden snijbonen

3 el

ongezouten roomboter

1 dl

halfvolle melk

1 el

Franse mosterd

Stamppot alleen geschikt voor de winter? Welnee, deze luchtige variant kan altijd op het menu.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kipspareribs in een ovenschaal. Laat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar worden. Schil intussen de aardappelen, snijd in stukjes en kook in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp fijn.

2

Kook de snijbonen in ruim kokend water in 5 min. gaar. Klop de boter, melk mosterd en snijbonen door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot op de borden, serveer de spareribs erbij.