Lentestamppot veldsla-snijbonen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 600 g verse snijbonen
- 400 g ribkarbonades
- 25 g ongezouten roomboter
- 125 ml crème fraîche
- 75 g veldsla
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de snijbonen in dunne reepjes van ca. ½ cm. Kook ze in ca. 4 min. beetgaar.
- Bestrooi ondertussen de ribkarbonades met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Giet de aardappelen af en vang ca. 50 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de crème fraîche tot een gladde puree. Schep de snijbonen en de veldsla erdoor. Serveer met de ribkarbonades.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Lentestamppot veldsla-snijbonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lentestamppot veldsla-snijbonen
- 1 kg iets kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar.
- 600 g verse snijbonen
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd in dunne reepjes van ca. ½ cm. Kook ze in ca. 4 min. beetgaar.
- 400 g ribkarbonades
- 25 g ongezouten roomboter
Bestrooi ondertussen de ribkarbonades met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege.
- 125 ml crème fraîche
Giet de aardappelen af en vang ca. 50 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de crème fraîche tot een gladde puree.
- 75 g veldsla
Schep de snijbonen en de veldsla erdoor. Serveer met de ribkarbonades.