bewaar
Lentestamppot
Lentestamppot
bewaar

Lentestamppot

Stamppot slank? Deze zeker! Met heel veel groenten, spekjes en romige kaas.

30 min. bereiden
454waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

200 g

magere gerookte spekreepjes

300 g

verse spinazie

400 g

gesneden andijvie

200 g

diepvries tuinerwten

200 g

koelverse hüttenkäse kaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamppot slank? Deze zeker! Met heel veel groenten, spekjes en romige kaas.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 6 min. uit.

2

Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Draai het vuur uit. Snijd ondertussen de spinazie grof en bak in delen kort mee met het spek. Voeg het spinazie-spekmengsel en de andijvie toe en laat 4 min. staan.

3

Kook ondertussen de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Voeg de hüttenkäse toe aan de aardappelen en stamp alles door elkaar. Maak smeuïger met wat kookvocht. Roer de tuinerwten erdoor en serveer.

bereidingstipVoeg wat van het kookvocht van de aardappelen toe als de stamppot te droog is.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.