Var­kens­fi­let­lap­jes met mos­terd­jus en snij­boon­tjes

Aardappelen-groente-vlees saai? Zeker niet, hier is het bewijs!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Aardappelen-groente-vlees saai? Zeker niet, hier is het bewijs! 4 personen
4 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in vier gelijke stukken. Kook de aardappelparten in water in 15 min. gaar.
  2. Was ondertussen de romaatjes en halveer ze. Snijd de bieslook fijn. Verhit de hapjespan zonder olie of boter, voeg de snijbonen met 2/3 van het water toe en breng op hoog vuur met de deksel op de pan aan de kook. Neem de deksel van de pan en stoof 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de romaatjes toe en warm nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
  3. Bestrijk ondertussen de filetlapjes rondom met de mosterd en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 2/3 van de boter in een koekenpan en bak de filetlapjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Voeg de rest van het water toe en laat nog 2 min. zachtjes pruttelen, zo ontstaat een heerlijke jus.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper samen met de rest van de boter, melk en bieslook tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de filetlapjes, snijbonen en de jus.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: AH Pinot Grigio.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 8 2017, Allerhande Box

Varkensfiletlapjes met mosterdjus en snijboontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­fi­let­lap­jes met mos­terd­jus en snij­boon­tjes

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in vier gelijke stukken. Kook de aardappelparten in water in 15 min. gaar.

2
2
  • 250 g romaatjes
  • 25 g bieslook

Was ondertussen de romaatjes en halveer ze. Snijd de bieslook fijn.

3
3
  • 600 g gesneden snijbonen
  • 200 ml water

Verhit een hapjespan zonder olie of boter, voeg de snijbonen met het water toe en breng op hoog vuur met de deksel op de pan aan de kook.

4
4

Neem de deksel van de pan en stoof 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de romaatjes toe en warm nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 440 g scharrelfiletlapjes
  • 4 tl mosterd

Bestrijk ondertussen de filetlapjes rondom met de mosterd en bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6
  • 50 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de filetlapjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

7
7
  • 100 ml water

Voeg het water toe en laat nog 2 min. zachtjes pruttelen, zo ontstaat een heerlijke jus.

8
8
  • 25 g boter
  • 100 ml melk

Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper samen met de boter, melk en de bieslook tot een romige puree.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de filetlapjes, snijbonen en de jus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.