Boe­ren­koolen­chi­l­a­d­a's met kip en cham­pig­nons

De boerenkool zit in de tortilla's!

(8) waardeer
mexicaans hoofdgerecht De boerenkool zit in de tortilla's! 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente en komijn 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Rasp ondertussen de cheddar en vet de ovenschaal in. Meng de gerookte kipreepjes met de groente en breng op smaak met peper.
  4. Besmeer de tortilla’s met de hummus en verdeel het groente-kipmengsel erover. Rol op en leg in de ovenschaal. Strooi de kaas erover en bak ca. 15 min. in de oven.
  5. Bestrooi de enchilada’s met de tuinkers en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 6 2018

Boerenkoolenchilada's met kip en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­koolen­chi­l­a­d­a's met kip en cham­pig­nons

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el (olijf)olie
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente champignons
  • 2 tl gemalen komijn

Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente en komijn 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 75 g farmhouse cheddar
  • 300 g gerookte kipreepjes

Rasp ondertussen de cheddar en vet de ovenschaal in. Meng de gerookte kipreepjes met de groente en breng op smaak met peper.

4
4
  • 8 boerenkooltortilla's
  • 200 g hummus

Besmeer de tortilla’s met de hummus en verdeel het groente-kipmengsel erover. Rol op en leg in de ovenschaal. Strooi de kaas erover en bak ca. 15 min. in de oven.

5
5
  • ½ bakje tuinkers

Bestrooi de enchilada’s met de tuinkers en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.