Piz­za pia­di­na cal­zo­ne

Doet het altijd goed op feestjes en borrels.

(6) waardeer
italiaans bijgerecht Doet het altijd goed op feestjes en borrels. 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C Verhit de olie in een wok en roerbak de groente 5 min. Doe in een zeef en laat uitlekken.
  2. Snijd de ham in stukjes. Meng de groente, ham en kaas in een kom. Verdeel het mengsel over de piadine. Zorg dat de vulling op 1 helft van de piadine ligt. Maak de randjes van de piadine nat met warm water en klap de andere helft eroverheen. Duw stevig dicht.
  3. Leg de piadine calzone op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met gebakken rucola, sla en spinazie. Kijk voor het recept elders op ah.nl

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 840 mg
Tags
Ook te zien in

Pizza piadina calzone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za pia­di­na cal­zo­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C

2
2
  • 1 el (olijf)olie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Verhit de olie in een wok en roerbak de groente 5 min. Doe in een zeef en laat uitlekken.

3
3
  • 100 g achterham
  • 150 g geraspte kaas voor pizza

Snijd de ham in stukjes. Meng de groente, ham en kaas in een kom.

4
4
  • 4 piadina

Verdeel het mengsel over de piadine. Zorg dat de vulling op 1 helft van de piadine ligt.

5
5

Maak de randjes van de piadine nat met warm water en klap de andere helft eroverheen. Duw stevig dicht.

6
6

Leg de piadine calzone op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met gebakken rucola, sla en spinazie. Kijk voor het recept elders op ah.nl

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.