bewaar
Kerriekool met slavinken
Kerriekool met slavinken
bewaar

Kerriekool met slavinken

30 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

kruimige aardappels

1

ui

6 eetlepels

boter of margarine

2 schaaltjes

slavinken

2 zakken

gesneden witte kool

1½ eetlepel

kerriepoeder

75 g

rozijnen

200 ml

halfvolle melk

Aan de slag

Aardappels wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 2 el boter verhitten en slavinken hierin in 20 min. gaarbakken. In braadpan 2 el boter verhitten. Ui, kool en kerrie 5 min. bakken. Regelmatig keren. Rozijnen en 100 ml water door kool scheppen en 10 min. laten stoven. Koolmengsel op smaak brengen met zout en peper. Melk verwarmen, aardappels stampen en met melk en rest van boter puree maken.