bewaar
Kipspiesen met kormasaus
Kipspiesen met kormasaus
bewaar

Kipspiesen met kormasaus

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

4

ananasschijven

1 schaaltje

kipfilethaasjes

1

rode, gele en groene paprika

3 eetlepels

zonnebloemolie

1 pot

Indiase currysaus

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • grillpan

Aan de slag

Satéstokjes in water weken. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ananas laten uitlekken en in stukken snijden. Kipfilethaasjes en ananas om en om aan satéstokjes prikken en met zout en peper bestrooien. Kipspiesen met 1 el olie bestrijken en in 10 min. in grillpan bruin en gaar roosteren (of op barbecue). Paprika's schoonmaken en in repen snijden. In braadpan rest van olie verhitten en paprika 3 min. bakken. Kormasaus erdoor roeren en geheel 15 min. zachtjes laten sudderen. Kipspiesen met kormasaus en rijst serveren.