Mozzarella-ansjovisspiesjes

Advertentie
Ingrediënten
- ciabatta (Italiaans brood)
- 16 minibolletjes mozzarella (kaas)
- 16 ansjovisfilets (in olie)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 takjes peterselie (fijngeknipt)
- versgemalen zwarte peper
Keukenspullen
- satéstokjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovengrill voorverwarmen. Korst dun van ciabatta snijden en van brood 16 dobbelstenen ter grootte van minimozzarella snijden. Elk bolletje minimozzarella omwikkelen met 1 ansjovisfilet en per 2 met 2 broodblokjes aan satéstokjes rijgen. Spiesjes naast elkaar op bakplaat leggen. Olijfolie uit blikjes ansjovis met citroensap mengen en helft ervan over spiesjes sprenkelen. Bakplaat onder hete grill schuiven en spiesjes 2 - 3 min. grillen tot mozzarella smelt en brood lichtbruin kleurt. Spiesjes op warme serveerschaal leggen, rest van ansjovisdressing erover sprenkelen en spiesjes bestrooien met peterselie en grofgemalen peper.
Tip:
Laat voor vegetarische spiesjes de ansjovis weg, steek reepjes zongedroogde tomaat tussen mozzarella en broodblokjes en besprenkel de spiesjes met olijfolie gemengd met een geperst teentje knoflook of fijngesneden tijm.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 320 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g