bewaar
Mozzarella-ansjovisspiesjes
Mozzarella-ansjovisspiesjes
bewaar

Mozzarella-ansjovisspiesjes

15 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

ciabatta

16 minibolletjes

mozzarella

16

ansjovisfilets

1 eetlepel

citroensap

2 takjes

peterselie

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Korst dun van ciabatta snijden en van brood 16 dobbelstenen ter grootte van minimozzarella snijden. Elk bolletje minimozzarella omwikkelen met 1 ansjovisfilet en per 2 met 2 broodblokjes aan satéstokjes rijgen. Spiesjes naast elkaar op bakplaat leggen. Olijfolie uit blikjes ansjovis met citroensap mengen en helft ervan over spiesjes sprenkelen. Bakplaat onder hete grill schuiven en spiesjes 2 - 3 min. grillen tot mozzarella smelt en brood lichtbruin kleurt. Spiesjes op warme serveerschaal leggen, rest van ansjovisdressing erover sprenkelen en spiesjes bestrooien met peterselie en grofgemalen peper.

tip

algemeenLaat voor vegetarische spiesjes de ansjovis weg, steek reepjes zongedroogde tomaat tussen mozzarella en broodblokjes en besprenkel de spiesjes met olijfolie gemengd met een geperst teentje knoflook of fijngesneden tijm.