Gemarineerde mozzarella

Advertentie
Ingrediënten
- 2 bollen mozzarella (kaas)
- 1 citroen
- 125 ml crème fraîche
- zoutvlokken (of grof zeezout)
- versgemalen zwarte peper
- 15 g gemengde verse kruiden (bijv. basilicum, oregano en munt)
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mozzarella in plakken snijden en in zeef laten uitlekken. Op platte serveerschaal uitspreiden. Citroen schoonboenen en schil zeer fijn raspen. Helft van citroen uitpersen en sap met rasp door crème fraîche roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kruiden grof snijden. Crème fraîche over mozzarella uitsmeren en bestrooien met kruiden. Gerecht besprenkelen met olijfolie en eventueel wat extra zout en peper erover strooien. Lekker met focaccia.
Tip:
Voor pittige mozzarella: rasp de citroenschil grof en snijd 1 rode peper in piepkleine blokjes. Strooi de rasp en blokjes rode peper over de mozzarella en bedruppel met olijfolie extra vierge. Strooi er grof gemalen zeezout over.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 1 g
- vet 38 g