bewaar
Gemarineerde mozzarella
Gemarineerde mozzarella
bewaar

Gemarineerde mozzarella

20 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bollen

mozzarella

1

citroen

125 ml

crème fraîche

zoutvlokken

versgemalen zwarte peper

15 g

gemengde verse kruiden

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

Aan de slag

Mozzarella in plakken snijden en in zeef laten uitlekken. Op platte serveerschaal uitspreiden. Citroen schoonboenen en schil zeer fijn raspen. Helft van citroen uitpersen en sap met rasp door crème fraîche roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kruiden grof snijden. Crème fraîche over mozzarella uitsmeren en bestrooien met kruiden. Gerecht besprenkelen met olijfolie en eventueel wat extra zout en peper erover strooien. Lekker met focaccia.

tip

algemeenVoor pittige mozzarella: rasp de citroenschil grof en snijd 1 rode peper in piepkleine blokjes. Strooi de rasp en blokjes rode peper over de mozzarella en bedruppel met olijfolie extra vierge. Strooi er grof gemalen zeezout over.