bewaar
Luchtig koffie-ijs
Luchtig koffie-ijs
bewaar

Luchtig koffie-ijs

20 min. bereiden
3 uur wachten
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren

100 g

donkere basterdsuiker

100 ml

espressokoffie

1 eetlepel

koffielikeur

250 g

mascarpone

12

Cantuccinikoekjes

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • hittebestendige beslagkom

Aan de slag

1

In ruime pan flinke laag water aan de kook brengen. In hittebestendige kom dooiers met suiker, espresso en likeur met mixer loskloppen. Kom boven kokende water hangen en mengsel blijven kloppen tot massa dik en schuimig wordt. Kom uit pan nemen en massa ca. 1 uur laten afkoelen.

2

Mascarpone loskloppen en luchtig door espresso-dooiermengsel scheppen. Mengsel in koffiekopjes of stevige glazen scheppen en deze 2 uur afgedekt in diepvries zetten. Cantuccini apart als 'lepeltje' erbij geven.