bewaar
Courgette gevuld met pilavrijst
Courgette gevuld met pilavrijst
bewaar

Courgette gevuld met pilavrijst

Origineel idee voor een etentje, een klassieker uit de Turkse keuken.

50 min. bereiden
30 min. oventijd
30 min. wachten
210waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgette

2

tomaten

1

ui

4 el

traditionele olijfolie

200 g

zilvervliesrijst

200 g

rundergehakt

1 tl

kaneel

50 g

rozijnen

500 ml

kippenbouillon in pot

50 g

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Origineel idee voor een etentje, een klassieker uit de Turkse keuken.

Aan de slag

1

Halveer de courgettes in de lengte. Schraap met een lepel het vruchtvlees tot op 1 cm van de wand eruit. Snijd het vruchtvlees fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui.

2

Verhit 3/4 van de olie in de pan. Bak de ui samen met de rijst 2-3 min. zachtjes tot alle korrels glanzen. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de courgette en tomaat erdoor en bak even mee. Strooi de kaneel en rozijnen erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de bouillon en voeg 400 ml toe aan het rijstmengsel. Kook in 20 min. zachtjes gaar.

3

Rooster, als de rijst gaar is, in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten goudbruin. Schep ze door de rijst. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes erin en vul hoog op met rijstmengsel (=pilav). Schenk de rest van de bouillon op de bodem van de schaal en druppel de rest van de olie over de courgettes.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de courgettes in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

tip

combinatietipLekker met komkommersalade en yoghurtdressing.