Courgette gevuld met tonijn
Courgette is ideaal om te vullen, met tonijn, paprika en tomaat bijvoorbeeld.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g zilvervliesrijst
- 2 courgette
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 320 g tonijnmoot in olijfolie (blikje à 160 g)
- 70 g tomatenpuree (blikje)
- 1 mespunt paprikapoeder
Keukenspullen
- lage ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200° C. Kook ondertussen de rijst met weinig zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en hol uit met een lepel. Snijd het binnenste deel in blokjes.
- Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit de olie van de tonijn in een pan en bak de ui, tomatenpuree, blokjes courgette en paprika. Voeg de tonijn toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.
- Leg de courgettes in een ovenschaal, vul met het mengsel en verwarm 15 min. in de oven. Serveer de courgettes met de rijst.
combinatietip:
Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 470 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 280 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Courgette gevuld met tonijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgette gevuld met tonijn
Verwarm de oven voor op 200° C.
- 200 g zilvervliesrijst
Kook ondertussen de rijst met weinig zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 courgette
Halveer de courgettes en hol uit met een lepel. Snijd het binnenste deel in blokjes.
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 320 g tonijnmoot in olijfolie
- 70 g tomatenpuree
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit de olie van de tonijn in een pan en bak de ui, tomatenpuree, blokjes courgette en paprika.
- 1 mespunt paprikapoeder
Voeg de tonijn toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.
Leg de courgettes in een ovenschaal, vul met het mengsel en verwarm 15 min. in de oven.
Serveer de courgettes met de rijst.
combinatietip:
Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.