bewaar
Ricottasandwich
Ricottasandwich
bewaar

Ricottasandwich

Frisse sandwiches met ricotta, surimi, kip en komkommer. Ook lekker als hapje!

20 min. bereiden
20 min. wachten
39waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

komkommer

½ tl

zout

1 el

azijn

30 g

verse peterselie

250 g

ricotta

300 g

surimisticks

18 sneetjes

wit casinobrood

1

gerookte kipfiletplakjes

Frisse sandwiches met ricotta, surimi, kip en komkommer. Ook lekker als hapje!

Aan de slag

1

Schil de komkommer en snijd deze met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne plakken. Verwijder de zaadlijsten. Bestrooi de komkommerrepen met het zout en bedruppel ze met de azijn. Leg de komkommer in een vergiet, dek het met plasticfolie af en leg iets zwaars erop. Laat de komkommer minstens 30 min. uitlekken. Dep voor gebruik de komkommer droog met keukenpapier. Snijd intussen het blad van de peterselie af.

2

Roer de ricotta, citroenolie en peterselie door elkaar. Breng vervolgens flink op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de surimi in lange plakken. Snijd de korsten van het brood en besmeer alle sneetjes met het ricottamengsel. Verdeel de komkommerrepen over 1/3 van de sneetjes brood. Leg 1/3 van de sneetjes brood opzij. Beleg vervolgens de overgebleven sneetjes afwisselend met gerookte kip of surimi. Afdekken met de opzij gelegde sneetjes brood. Snijd de sandwiches 2x diagonaal door, tot driehoekjes.

bereidingstipDe gebruikte olijfolie heeft een krachtig citroenaroma; gebruik er daarom maar een klein beetje van om bijvoorbeeld saladedressings, beetgare groenten of soep een bijzonder smaakaccent te geven.