Gevulde ananas met zoete gemberroom

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ananas
- ½ bakje pitloze witte druiven (a 500 g)
- 1 blik lychees (425 g)
- 5 eetlepels gembersiroop (fles a 250 ml)
- 125 ml slagroom
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ananas in de lengte halveren. Vruchtvlees wegsnijden en stevige rand overhouden. Van vruchtvlees harde kern verwijderen en rest in stukjes snijden. Druiven schoonmaken. Lychees laten uitlekken. Fruit mengen, 2 el gembersiroop erdoor roeren en fruit in ananashelften scheppen. Room bijna stijfkloppen. Rest van gembersiroop door bijna stijfgeslagen room roeren. Ananas met gemberroom garneren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 54 g
- vet 11 g