bewaar
Gebakken griesmeelpunten met druivensalsa
Gebakken griesmeelpunten met druivensalsa
bewaar

Gebakken griesmeelpunten met druivensalsa

25 min. bereiden
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

melk

1 eetlepel

vloeibare honing

50 g

griesmeel

250 g

pitloze witte druiven

4

gewelde abrikozen

3 eetlepels

gembersiroop

4 eetlepels

bloem

4 eetlepels

olie

Aan de slag

In pan melk met honing aan de kook brengen. Griesmeel erdoor roeren en al roerend in 3-5 min. tot zeer dikke pap koken. Diep bord omspoelen en griesmeelmengsel erin schenken. Griesmeel in ca. 1 uur laten opstijven. Druiven halveren en in kom met abrikozen en gembersiroop door elkaar scheppen. 1 uur laten staan. Griesmeel in 8 punten snijden en door bloem wentelen. In koekenpan olie verhitten. Griesmeelpunten in ca. 4 min. goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Griesmeelpunten met druivensalsa serveren.