bewaar
Gebakken griesmeelpunten met druivensalsa
Gebakken griesmeelpunten met druivensalsa
bewaar

Gebakken griesmeelpunten met druivensalsa

25 min. bereiden
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

melk

1 eetlepel

vloeibare honing

50 g

griesmeel

250 g

pitloze witte druiven

4

gewelde abrikozen

3 eetlepels

gembersiroop

4 eetlepels

bloem

4 eetlepels

olie

Aan de slag

1

In pan melk met honing aan de kook brengen. Griesmeel erdoor roeren en al roerend in 3-5 min. tot zeer dikke pap koken. Diep bord omspoelen en griesmeelmengsel erin schenken. Griesmeel in ca. 1 uur laten opstijven. Druiven halveren en in kom met abrikozen en gembersiroop door elkaar scheppen. 1 uur laten staan. Griesmeel in 8 punten snijden en door bloem wentelen. In koekenpan olie verhitten. Griesmeelpunten in ca. 4 min. goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Griesmeelpunten met druivensalsa serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken griesmeelpunten met druivensalsa

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig