bewaar
Empanada's met chorizo
Empanada's met chorizo
bewaar

Empanada's met chorizo

30 min. bereiden
20 min. wachten
66waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

chorizo

1 grote

ui

1

rode paprika

1

gele paprika

1 tl

oregano

1 pak

mix voor pizza bodem

100 g

pittige kaas

2 el

olijfolie extra vierge

½ zakje

verse peterselie

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • deegroller, bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de chorizo knapperig bruin. Voeg de ui, paprika en oregano toe en laat met de deksel op de pan 7 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig.

2

Meng ondertussen in een kom de mix voor pizza bodem, kaas en olie en bereid het deeg verder volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het deeg met een deegroller uit tot een dunne lap en snijd met behulp van een bordje (Ø 14 cm) 8 cirkels uit het deeg.

3

Schep de peterselie en peper door het chorizomengsel en verdeel het mengsel over het deeg. Vouw het deeg dubbel, maak de randen vochtig en vorm tussen duim en wijsvinger een mooie schulprand. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer de empanadas warm, lauwwarm of koud.