Zeevruchtencocktail

Advertentie
Ingrediënten
- 1 gele paprika
- 1 teentje knoflook
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 zak zeevruchtencocktail (500 g, diepvries)
- 1 citroen
- ½ zakje verse bieslook (a 25 g)
- ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
- 1 zakje rucolasla (30 g)
- versgemalen zwarte peper
Keukenspullen
- lage ovenschaal
- afsluitbare schaal
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovengrill voorverwarmen. Paprika schoonmaken en in korte reepjes snijden. Boven ovenschaal knoflook uitpersen en mengen met 2 el olie. Paprikareepjes erdoor scheppen en over bodem van ovenschaal uitspreiden. Schaal onder grill schuiven en paprika in 4-6 min. gaar roosteren. Paprika in vrijgekomen vocht laten afkoelen. Intussen zeevruchtencocktail in vergiet enkele minuten in warm water dompelen en goed laten uitlekken. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Bieslook, peterselieblad en rucola fijnsnijden. In afsluitbare schaal dressing kloppen van 2-3 el citroensap, citroenrasp, rest van olie, zout en peper naar smaak. Bieslook, peterselie, rucola, zeevruchten en paprikareepjes met vrijgekomen vocht door dressing scheppen. Salade minstens 1 uur laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen. Salade tot gebruik gekoeld bewaren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 3 g
- vet 16 g