bewaar
Zeevruchtencocktail
Zeevruchtencocktail
bewaar

Zeevruchtencocktail

30 min. bereiden
1 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

gele paprika

1 teentje

knoflook

6 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 zak

zeevruchtencocktail

1

citroen

½ zakje

verse bieslook

½ zakje

verse peterselie

1 zakje

rucolasla

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

  • afsluitbare schaal

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Paprika schoonmaken en in korte reepjes snijden. Boven ovenschaal knoflook uitpersen en mengen met 2 el olie. Paprikareepjes erdoor scheppen en over bodem van ovenschaal uitspreiden. Schaal onder grill schuiven en paprika in 4-6 min. gaar roosteren. Paprika in vrijgekomen vocht laten afkoelen. Intussen zeevruchtencocktail in vergiet enkele minuten in warm water dompelen en goed laten uitlekken. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Bieslook, peterselieblad en rucola fijnsnijden. In afsluitbare schaal dressing kloppen van 2-3 el citroensap, citroenrasp, rest van olie, zout en peper naar smaak. Bieslook, peterselie, rucola, zeevruchten en paprikareepjes met vrijgekomen vocht door dressing scheppen. Salade minstens 1 uur laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen. Salade tot gebruik gekoeld bewaren.