bewaar
Gekarameliseerde rijstpuddinkjes met perzik
Gekarameliseerde rijstpuddinkjes met perzik
bewaar

Gekarameliseerde rijstpuddinkjes met perzik

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ pak

dessertrijst

1 liter

volle melk

1 zakje

vanillesuiker

125 g

suiker

1 blik

perziken

Aan de slag

In pan rijst met melk volgens aanwijzing op de verpakking zachtjes gaarkoken. Vanillesuiker en 100 g van suiker toevoegen en al roerend oplossen. Intussen grill voorverwarmen. Perziken afgieten, 4 perziken in stukjes en 1 perzik in dunne partjes snijden. Stukjes perzik door rijst mengen. Rijst in schaaltjes scheppen en rest van suiker erover strooien. Schaaltjes vlak onder grill schuiven en suiker in 2-4 min. laten smelten en lichtbruin laten worden. Garneren met partjes perzik op suikerlaagje.