bewaar
Yoghurthangop met gegrilde perzik
Yoghurthangop met gegrilde perzik
bewaar

Yoghurthangop met gegrilde perzik

15 min. bereiden
6 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

1 liter

volle yoghurt

2 zakjes

vanillesuiker

3 verse

perziken

2 eetlepels

pijnboompitten

2 eetlepels

gembersiroop

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

  • grillpan

Aan de slag

1

(minstens 6 uur tevoren): Theedoek vochtig maken, uitwringen en in vergiet leggen. Vergiet in grote kom hangen. Yoghurt in vergiet schenken en in koelkast 5-6 uur laten uitlekken tot massa dik en romig is (= hangop). Massa in schaal overscheppen en vanillesuiker erdoor roeren.

2

Perziken dun schillen en in 6 dikke parten van pit snijden. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en pijnboompitten kort roosteren. Op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Perzikpartjes bestrijken met gembersiroop en in hete grillpan in 4-6 min. bruin roosteren, halverwege keren. Hangop in vier diepe bordjes scheppen en partjes perzik ernaast leggen. Pijnboompitten erover strooien.

tip

algemeenVervang de perziken door 1 mango, in smalle partjes gesneden. Gebruik in plaats van gembersiroop wat honing of bestrooi het fruit licht met poedersuiker.