bewaar
Perzik-rozemarijntaart
Perzik-rozemarijntaart
bewaar

Perzik-rozemarijntaart

15 min. bereiden
45 min. wachten
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

perziken

1 eetlepel

rozemarijn

1 eetlepel

citroensap

2

eieren

2 eetlepels

honing

50 g

bloem

150 g

Griekse yoghurt

100 ml

sinaasappelsap

2 eetlepels

vloeibare margarine

poedersuiker uit strooibus

Dit heb je nodig

  • quichevorm (doorsnede 22 cm), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom perzik, rozemarijn en citroensap door elkaar scheppen. In andere kom eieren en honing met mixer tot luchtig mengsel kloppen. Bloem, yoghurt, sinaasappelsap, margarine en mespunt zout erdoor kloppen. Beslag in quichevorm schenken. Perzikmengsel erover verdelen. In midden van oven taart in ca. 45 min. gaar bakken. Taart uit oven nemen en bestrooien met poedersuiker. Lauwwarm of koud serveren.

tip

algemeenRozemarijn heeft een uitgesproken smaak. Tijm is net zo aromatisch, maar smaakt wat neutraler. Dit nagerecht kan ook in eenpersoonsvormpjes gemaakt worden. De baktijd is dan ca. 25 minuten.