bewaar
Oma's citroenrijstpudding
Oma's citroenrijstpudding
bewaar

Oma's citroenrijstpudding

25 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

8 personen

100 g

rozijnen

300 g

dessertrijst

2

citroenen

200 g

suiker

2 zakjes

vanillesuiker

5 eetlepels

melk

½ liter

vanillevla

Dit heb je nodig

  • puddingvorm, inhoud 1200 ml

Aan de slag

1

Wel de rozijnen in een kom met lauwwarm water. Breng in een pan met een dikke bodem de rijst aan de kook met 1 liter water. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken terwijl je regelmatig roert. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers beide citroenen uit. Giet de rozijnen af.

2

Roer het citroensap, de citroenrasp, suiker, 1 zakje vanillesuiker en de rozijnen door de rijst. Spoel de puddingvorm om en giet het rijstmengsel erin. Laat de pudding minstens een nacht in de koelkast afkoelen en opstijven.

3

Roer voor het serveren het andere zakje vanillesuiker en de melk door de vla. Serveer deze saus bij de pudding.

tip

algemeenFamilierecept AllerHande 11 2006. Elk jaar maakte mevrouw De Lange (88) citroenrijstpudding voor haar zoon. Een mooier cadeau kon hij niet bedenken voor z'n verjaardag. Haar schoondochter Elzemarijke (60) zet de familietraditie voort. De bedenkster van de pudding is mevrouw De Langes moeder. 'Ik denk dat de pudding zo'n succes is geworden omdat hij altijd met veel zorg is bereid. We gunden ons de tijd om er iets goeds van te maken. De pudding valt of staat bij het gebruik van vanillesuiker, legt mevrouw De Lange uit. 'En bij het heel lang en heel zachtjes koken van de rijst.'