bewaar
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
bewaar

Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla

15 min. bereiden
30 min. wachten
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

rozijnen

1 tl

gedroogde tijm

100 ml

appelsap

4

Elstar appels

8

speculaas

1 el

ongezouten roomboter

½ liter

Campina vanillevla

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de rozijnen met de tijm en appelsap een de kook in een steelpan. Verwarm ca. 5 min. heel zachtjes tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen.

2

Steek de klokhuizen uit de appels en maak de holtes nog iets groter. Verkruimel de speculaasjes. Schep 3/4 van de speculaas door de rozijnen. Vul de appels met het rozijnenmengsel, duw goed aan en zet de appels naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van het speculaaskruim erover en leg op elke appel een klontje boter. Laat de appels in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar worden.

3

Verdeel de vanillevla over diepe borden en zet de gevulde appels in het midden van elk bord.

algemeenSneller in de magnetron: Dit toetje kan ook veel sneller worden bereid door de appeltjes in de magnetron te verwarmen. Zet de appeltjes in een magnetronschaal, dek ze af en reken op 7-10 min. op vol vermogen.