Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g rozijnen
- 1 tl gedroogde tijm
- 100 ml appelsap
- 4 Elstar appels (of een andere stevige appel)
- 8 speculaas
- 1 el ongezouten roomboter
- ½ liter Campina vanillevla
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de rozijnen met de tijm en appelsap een de kook in een steelpan. Verwarm ca. 5 min. heel zachtjes tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen.
- Steek de klokhuizen uit de appels en maak de holtes nog iets groter. Verkruimel de speculaasjes. Schep 3/4 van de speculaas door de rozijnen. Vul de appels met het rozijnenmengsel, duw goed aan en zet de appels naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van het speculaaskruim erover en leg op elke appel een klontje boter. Laat de appels in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar worden.
- Verdeel de vanillevla over diepe borden en zet de gevulde appels in het midden van elk bord.
Tip:
Sneller in de magnetron: Dit toetje kan ook veel sneller worden bereid door de appeltjes in de magnetron te verwarmen. Zet de appeltjes in een magnetronschaal, dek ze af en reken op 7-10 min. op vol vermogen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 334 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 50 g rozijnen
- 1 tl gedroogde tijm
- 100 ml appelsap
Breng de rozijnen met de tijm en appelsap een de kook in een steelpan. Verwarm ca. 5 min. heel zachtjes tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen.
- 4 Elstar appels
- 8 speculaas
Steek de klokhuizen uit de appels en maak de holtes nog iets groter. Verkruimel de speculaasjes.
Schep 3/4 van de speculaas door de rozijnen. Vul de appels met het rozijnenmengsel, duw goed aan en zet de appels naast elkaar in de ovenschaal.
- 1 el ongezouten roomboter
Verdeel de rest van het speculaaskruim erover en leg op elke appel een klontje boter. Laat de appels in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar worden.
- ½ liter Campina vanillevla
Verdeel de vanillevla over diepe borden en zet de gevulde appels in het midden van elk bord.