Zoe­te ap­pel-abri­ko­zen­brood­jes

Wat is er nu lekkerder dan de geur van eigen versgebakken brood?

(34) waardeer
ontbijt Wat is er nu lekkerder dan de geur van eigen versgebakken brood? 10 personen
3 34

Advertentie

Ingrediënten

10 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Snijd de abrikozen ook in kleine stukjes. Maal de amandelen grof in de keukenmachine. Doe de broodmix, kaneel, appel, abrikozen en amandelen in een kom en schep door elkaar. Voeg de helft van de boter toe. Voeg scheutje voor scheutje de appelsap toe en meng met een mixer of met je handen tot een samenhangend deeg. Kneed de deegbal goed door en leg terug in de kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 min. rusten.
  2. Bestuif je handen met bloem. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm bolletjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de bakplaat af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes in het midden van oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem de broodjes uit de oven.
  3. Smelt de rest van de boter in een steelpan en bestrijk de broodjes ermee. Bestrooi royaal met poedersuiker. Laat de broodjes afkoelen. Bestrooi vlak voor serveren opnieuw met poedersuiker.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Zoete appel-abrikozenbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te ap­pel-abri­ko­zen­brood­jes

1
  • 1 Elstar appel
  • 100 g gedroogde abrikozen

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Snijd de abrikozen ook in kleine stukjes.

2
  • 45 g garneeramandelen

Maal de amandelen grof in de keukenmachine.

3
  • 450 g mix voor witbrood
  • 2 tl kaneel

Doe de broodmix, kaneel, appel, abrikozen en amandelen in een kom en schep door elkaar.

4
  • 25 g ongezouten boter
  • 250 ml appelsap

Voeg de boter toe. Voeg scheutje voor scheutje de appelsap toe en meng met een mixer of met je handen tot een samenhangend deeg.

5

Kneed de deegbal goed door en leg terug in de kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 min. rusten.

6
  • 2 el tarwebloem

Bestuif je handen met bloem. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm bolletjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7

Dek de bakplaat af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.

8

Verwarm de oven voor op 220 °C.

9

Bak de broodjes in het midden van oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

10
  • 25 g ongezouten boter
  • 3 el poedersuiker

Neem de broodjes uit de oven. Smelt de boter in een steelpan en bestrijk de broodjes ermee. Bestrooi royaal met poedersuiker.

11
  • 3 el poedersuiker

Laat de broodjes afkoelen. Bestrooi vlak voor serveren opnieuw met poedersuiker. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.