bewaar
Puddingbroodjes
Puddingbroodjes
bewaar

Puddingbroodjes

Versgebakken broodjes met een heerlijke vulling van crème fraîche en citroen.

3 uur 15 min. bereiden
20 min. oventijd
5 min. wachten
130waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

mix voor witbrood

80 g

witte basterdsuiker

7 g

gedroogde gist

1 tl

zout

7

middelgrote eieren

150 g

ongezouten roomboter

1

citroen

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Versgebakken broodjes met een heerlijke vulling van crème fraîche en citroen.

Aan de slag

1

Meng de mix voor witbrood, 30 g suiker, de gist en het zout in een kom. Voeg 3 eieren toe en meng met een mixer met deeghaken 5 min. op de laagste stand. Verhoog de stand en mix nog 5 min. tot het deeg los komt. Voeg de boter toe en mix 3 min. Laat afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Laat vervolgens in de koelkast 1 uur verder rijzen.

2

Vorm 8 balletjes van het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, druk plat, maak een kuiltje en vorm een opstaande rand van 1 cm. Laat afgedekt op een warme plek 30 min. rusten. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Mix met de rest van de suiker, 3 eieren, de citroenrasp, citroensap en de crème fraîche.

3

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Klop het laatste ei los. Bestrijk de rand ermee. Vul de broodjes met het crème fraîchemengsel. Bak 15-20 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

combinatietiplekker met frambozen.