bewaar
Puddingbroodjes
Puddingbroodjes
bewaar

Puddingbroodjes

Versgebakken broodjes met een heerlijke vulling van crème fraîche en citroen.

3 uur 15 min. bereiden
20 min. oventijd
5 min. wachten
131waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

mix voor witbrood

80 g

witte basterdsuiker

7 g

gedroogde gist

1 tl

zout

7

middelgrote eieren

150 g

ongezouten roomboter

1

citroen

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Versgebakken broodjes met een heerlijke vulling van crème fraîche en citroen.

Aan de slag

1

Meng de mix voor witbrood, 30 g suiker, de gist en het zout in een kom. Voeg 3 eieren toe en meng met een mixer met deeghaken 5 min. op de laagste stand. Verhoog de stand en mix nog 5 min. tot het deeg los komt. Voeg de boter toe en mix 3 min. Laat afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Laat vervolgens in de koelkast 1 uur verder rijzen.

2

Vorm 8 balletjes van het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, druk plat, maak een kuiltje en vorm een opstaande rand van 1 cm. Laat afgedekt op een warme plek 30 min. rusten. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Mix met de rest van de suiker, 3 eieren, de citroenrasp, citroensap en de crème fraîche.

3

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Klop het laatste ei los. Bestrijk de rand ermee. Vul de broodjes met het crème fraîchemengsel. Bak 15-20 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

combinatietiplekker met frambozen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Puddingbroodjes

Versgebakken broodjes met een heerlijke vulling van crème fraîche en citroen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig