bewaar
Donut uit de oven
Donut uit de oven
bewaar

Donut uit de oven

40 min. bereiden
30 min. wachten
144waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

broodmix voor witbrood

100 g

boter

1

ei

1 zakje

vanillesuiker

(rasp van 1/4 citroen)

100 ml

melk

50 g

zeer fijne tafelsuiker

Dit heb je nodig

  • donutplaat voor 12 stuks, ingevet

  • plastic of papieren zak

Aan de slag

1

Broodmix in kom overdoen. Van boter 25 g laten smelten. Gesmolten boter, ei en vanillesuiker en eventueel citroenrasp door melk roeren. Melkmengsel bij broodmix schenken en geheel met mixer of met de hand tot een soepel deeg kneden (deeg mag niet meer plakken, evt. enkele eetlepels extra broodmix toevoegen).

2

Deeg in 12 porties verdelen. Elke portie tot balletje vormen en in donutvorm drukken (donutvorm zorgt ervoor dat er een gat in het midden ontstaat). Deeg in ca. 30 min. laten rijzen, tot omvang is verdubbeld. Oven voorverwarmen op 200 °C.

3

Donuts in midden van oven in ca. 15 min. gaarbakken. Intussen rest van boter laten smelten en in grote schaal overdoen. Donuts uit oven nemen en (warm) door gesmolten boter wentelen, tot donut rondom met boter bedekt is. Fijne suiker in zak doen, donuts toevoegen en zak sluiten. Zak schudden, zodat elke donut rondom een laagje suiker heeft.