bewaar
Peperkip uit de oven
Peperkip uit de oven
bewaar

Peperkip uit de oven

15 min. bereiden
1 uur 20 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

1

citroen

2 sneetjes

witbrood

4 takjes

verse peterselie

½ zakje

verse tijm

1

middelgroot ei

½ dl

halfvolle melk

1

hele kip

4 el

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • cocktailprikker

  • keukenpapier

  • ronde ovenschaal (Ø 27 cm)

Aan de slag

Verwarm oven voor op 200 °C. Pel sjalotje en snipper fijn. Boen citroen schoon en rasp helft van schil fijn. Snijd korstjes van brood en maal tot kruim in keukenmachine. Knip peterselie erboven fijn, ris takjes van tijm. Meng sjalotje, citroenrasp, ei en melk door kruim. Wrijf buikholte van kip droog met keukenpapier. Vul kip met mengsel. Maak holte dicht met cocktailprikker. Vet ovenschaal in met helft van boter. Laat rest van boter smelten in magnetron. Maal zwarte peper royaal boven gesmolten boter. Bestrijk buitenkant van kip met peperboter. Leg kip in ovenschaal en bak in midden van oven in ca. 1 uur en 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi tien minuten voor einde baktijd kip met zeezout. Serveer kip op warme schaal. Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.