bewaar
Fluweelzachte aardappelpuree uit de oven
Fluweelzachte aardappelpuree uit de oven
bewaar

Fluweelzachte aardappelpuree uit de oven

30 min. bereiden
20 min. oventijd
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

100 ml

halfvolle melk

1

middelgroot ei

25 g

ongezouten roomboter

125 ml

crème fraîche

25 g

geraspte pittige kaas

4 el

paneermeel

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 15-20 min. goed gaar en giet ze af. Verwarm de melk. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stamp met de pureestamper de aardappelen fijn met de warme melk. Roer de crème fraîche en het ei goed door de hete puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2

Snijd de boter in blokjes. Schep de puree in de ovenschaal. Verdeel eerst de kaas, dan het paneermeel en vervolgens de blokjes boter erover. Bak de puree in de oven 15-20 min. tot hij een mooi bruin krokant korstje heeft.