bewaar
Kruidige mini-appeltaartjes
Kruidige mini-appeltaartjes
bewaar

Kruidige mini-appeltaartjes

Ieder zijn eigen gebakje. Lekker met tijm en pecannoten.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
65waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2

stevige appels

3 takjes

tijm

80 g

pecannoten

100 g

blanke rozijnen

8 el

schenkstroop

6 plakjes

roomboterbladerdeeg

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Ieder zijn eigen gebakje. Lekker met tijm en pecannoten.

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. In kom appel, tijm, pecannoten, rozijnen en stroop door elkaar scheppen. Deegplakjes halveren. Elke holte bekleden met half plakje bladerdeeg. Appelmengsel erin scheppen. In oven taartjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken. Taartjes ca. 5 min. in vorm laten afkoelen. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met vanilleroom.

algemeenDe pecannoten kunnen vervangen worden door walnoten. Ook heerlijk zijn mini-perentaartjes met hazelnoten. Ga dan uit van 2 stevige, maar wel rijpe peren en 1 zakje hazelnoten van 65 g.