bewaar
Vanille-citrustaart met krokante bodem
Vanille-citrustaart met krokante bodem
bewaar

Vanille-citrustaart met krokante bodem

20 min. bereiden
50 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

10 porties

250 g

bloem

125 g

boter

70 g

poedersuiker

2

eieren

2

rode grapefruits

2

sinaasappels

500 g

volle vanille-kwark

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet, bakpapier, steunvulling

Aan de slag

Oven op 175 ºC voorverwarmen. In keukenmachine bloem, mespunt zout en boter met pulseknop tot kruimeldeeg mengen. Poedersuiker en dooiers toevoegen en kort kneden. Vorm met deeg bekleden. Deeg met bakpapier bekleden en vullen met steunvulling. In oven taartbodem ca. 50 min. bakken tot bodem mooi bruin is. Steunvulling en bakpapier verwijderen en taartbodem laten afkoelen. Intussen grapefruits en sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uit snijden. Op keukenpapier laten uitlekken. Vanillekwark gelijkmatig over taartbodem uitstrijken en grapefruit- en sinaasappelpartjes erover verdelen. Direct serveren.