bewaar
Abrikozenslof met amandelspijs
Abrikozenslof met amandelspijs
bewaar

Abrikozenslof met amandelspijs

20 min. bereiden
20 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

16 porties

2 blikken

abrikozen op sap

2 eetlepels

vloeibare honing

1 blikje

gekoeld croissantdeeg

1

citroen

1 pakje

amandelspijs

1

ei

125 ml

slagroom

½ zakje

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voor verwarmen op 200 °C. In zeef abrikozen laten uitlekken, sap opvangen. In pan sap met honing op hoog vuur ca. 10 min. inkoken tot siroop. Bakplaat bekleden met bakpapier. Croissantdeeg uitrollen. Lap halveren en twee helften tegen elkaar op bakplaat leggen tot brede rechthoekige lap, naden dichtdrukken en randen ca. 2 cm omhoog vouwen. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. In kom amandelspijs met vork losmaken. Citroenrasp, 2 el abrikozensap, ei en slagroom erdoor roeren tot romig mengsel ontstaat. Mengsel over deeg uitstrijken en abrikozen dicht tegen elkaar aan met bolle kant naar boven erop leggen. Amandelen over abrikozen strooien. In midden van oven taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven royaal bestrijken met abrikozensap. Lekker met een flinke toef slagroom.

algemeenOp dezelfde manier maak je ook heel snel een heerlijke appelslof. Verdeel 3-4 in dunne schijfjes gesneden appels over het amandelmengsel.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.