Plaattaart met pruimen en honing
Serveer als nagerecht eens zo'n heerlijk fruitige taart, succes verzekerd.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
- 250 g gewelde pruimen
- 5 el vloeibare honing
- 4 el cognac (of vieux)
- 10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
- 3 middelgrote eieren
- 150 ml crème fraîche
Keukenspullen
- bakplaat
- bakpapier
- deegroller
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit. Snijd de pruimen in niet te kleine stukjes. Schep in een kom de pruimen, het sinaasappelsap en -rasp, 2 el honing en de cognac door elkaar.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg de deeglap voorzichtig op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm. omhoog.
- Laat de pruimen in een zeef boven een kom uitlekken, bewaar het vocht. Verdeel de pruimen over het deeg. Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, het vocht van de pruimen en de rest van de honing. Verdeel het crème-fraîchemengsel over de pruimen en bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 430 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Plaattaart met pruimen en honing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Plaattaart met pruimen en honing
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 medium handsinaasappel
- 250 g gewelde pruimen
Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit. Snijd de pruimen in niet te kleine stukjes.
- 2 el vloeibare honing
- 4 el cognac
Schep in een kom de pruimen, het sinaasappelsap en -rasp, de honing en cognac door elkaar.
- 10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van 30 x 30 cm.
Leg de deeglap voorzichtig op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm. omhoog.
Laat de pruimen in een zeef boven een kom uitlekken, bewaar het vocht. Verdeel de pruimen over het deeg.
- 3 middelgrote eieren
- 150 ml crème fraîche
- 3 el vloeibare honing
Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, het vocht van de pruimen en de honing.
Verdeel het crème-fraîchemengsel over de pruimen en bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.