bewaar
Plaattaart met pruimen en honing
Plaattaart met pruimen en honing
bewaar

Plaattaart met pruimen en honing

Serveer als nagerecht eens zo'n heerlijk fruitige taart, succes verzekerd.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
28waarderingen

Ingrediënten

8 porties

1

medium handsinaasappel

250 g

gewelde pruimen

5 el

vloeibare honing

4 el

cognac

10 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

3

middelgrote eieren

150 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

  • deegroller

Serveer als nagerecht eens zo'n heerlijk fruitige taart, succes verzekerd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit. Snijd de pruimen in niet te kleine stukjes. Schep in een kom de pruimen, het sinaasappelsap en -rasp, 2 el honing en de cognac door elkaar.

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg de deeglap voorzichtig op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm. omhoog.

3

Laat de pruimen in een zeef boven een kom uitlekken, bewaar het vocht. Verdeel de pruimen over het deeg. Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, het vocht van de pruimen en de rest van de honing. Verdeel het crème-fraîchemengsel over de pruimen en bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.