bewaar
Spiesjes van sla- en rundervink met pittige tomatensaus
Spiesjes van sla- en rundervink met pittige tomatensaus
bewaar

Spiesjes van sla- en rundervink met pittige tomatensaus

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

½ bakje

romaatjes

1

geroosterde paprika

1

sjalot

½ zakje

verse koriander

1

gedroogd chilipepertje

2

slavinken

2

rundervinken

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Tomaatjes afhankelijk van formaat halveren of in kwarten snijden. Paprika in blokjes snijden. Sjalot pellen en snipperen. Korianderblad fijnsnijden. In kom tomaatjes en paprika omscheppen met verkruimeld chilipepertje, sjalot en koriander. (Mini)vinken in plakjes snijden en om en om plakjes slavink en rundervink horizontaal aan satéstokje steken.

2

Aan tafel: Kwart van tomaatjesmengsel op hete grillplaat leggen. Regelmatig omscheppen met 2 houten spatels, tot tomaatjes bijna gaar zijn. Tomaatjes in pannetje scheppen en op grillplaat of onder grillelement warm houden. Intussen spiesjes bruin en gaar bakken. Sateetjes op bord leggen en tomatensaus ernaast scheppen. Lekker met puntjes op de grillplaat geroosterd shoarmabrood.