Kip­fi­let met pak­soi en gem­ber

(8) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • wok

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met mes groene schil van limoen dun afsnijden. In hapjespan olie verhitten en kipfilets rondom bruinbakken. Vuur laag zetten en slagroom in pan schenken. Limoenschil, knoflook, gember en chilipeper rond kip verdelen. Deksel op pan zetten en kip in saus in 8-10 min. zachtjes gaarsudderen. Paksoi schoonmaken en in stukken van ongeveer 2 cm snijden. In wok roerbakolie verhitten en paksoi al omscheppend in 3-4 min. beetgaar bakken. Kipfilets op vier warme borden leggen. Saus boven kom door een zeef schenken en op smaak brengen met zout en peper. Over kipfilets schenken. Koriander erover strooien. Paksoi ernaast leggen. Lekker met pandanrijst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.