bewaar
Kipfilet met paksoi en gember
Kipfilet met paksoi en gember
bewaar

Kipfilet met paksoi en gember

30 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

2 eetlepels

olie

4

kipfilets

250 ml

slagroom

2 teentjes

knoflook

4 cm

verse gemberwortel

1

gedroogd chilipepertje

1 grote

paksoi

2 eetlepels

roerbakolie

½ zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • zeef

  • wok

Aan de slag

Met mes groene schil van limoen dun afsnijden. In hapjespan olie verhitten en kipfilets rondom bruinbakken. Vuur laag zetten en slagroom in pan schenken. Limoenschil, knoflook, gember en chilipeper rond kip verdelen. Deksel op pan zetten en kip in saus in 8-10 min. zachtjes gaarsudderen. Paksoi schoonmaken en in stukken van ongeveer 2 cm snijden. In wok roerbakolie verhitten en paksoi al omscheppend in 3-4 min. beetgaar bakken. Kipfilets op vier warme borden leggen. Saus boven kom door een zeef schenken en op smaak brengen met zout en peper. Over kipfilets schenken. Koriander erover strooien. Paksoi ernaast leggen. Lekker met pandanrijst.