bewaar
Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt
Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt
bewaar

Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

Griekse yoghurt

15 g

verse munt

3 eetlepels

olijfolie

1 teentje

knoflook

2

rode uien

1

gedroogd pepertje

1

serehstengel

1 cm

verse gemberwortel

200 ml

kokosmelk

½ theelepel

gemalen komijn (djinten)

4

kipfilets

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Yoghurt in kom met munt mengen, zout en peper naar smaak toevoegen. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten en knoflook, ui en verkruimeld pepertje toevoegen. Geheel op laag vuur 1 min. fruiten. Citroengras, gember, kokosmelk, komijn en 1/2 tl zout toevoegen. Saus 15 min. afgedekt op laag vuur zachtjes laten koken. Grillpan verhitten. Kipfilets met 2 el olie bestrijken en bestrooien met zout en peper. Kipfilets in 10 min. goudbruin en gaar grillen, halverwege keren. Citroengras en gember uit kokossaus scheppen. Kipfilets serveren met kokossaus en yoghurt.