bewaar
Kipfilet in yoghurt
Kipfilet in yoghurt
bewaar

Kipfilet in yoghurt

Mmmm gegrilde kip, en dat óók nog met een fris sausje vol smaakmakers.

30 min. bereiden
1 uur wachten
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

rode peper

250 g

Griekse yoghurt

2 tl

gemalen komijn

1 el

gembersiroop

1

limoen

4 el

traditionele olijfolie

600 g

kipfilet

1

courgette

4 el

tomaat

3 el

verse dille

30 g

ongebrande amandelen

Mmmm gegrilde kip, en dat óók nog met een fris sausje vol smaakmakers.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook en rode peper fijn. Pers de limoen uit boven in kom. Meng de yoghurt, de knoflook, de peper, het komijnzaad, de gembersiroop, het limoensap en 3 el olie in de kom. Breng eventueel op smaak met zout.

2

Snijd de kipfilet in dunne plakken. Schep de kipfilet door het mengsel in de kom. Laat afgedekt in de koelkast minstens 1 min. marineren.

3

Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken 3 min. Keer halverwege. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met 1/2 el olie.Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de pan en gril 3 min.

4

Neem de kip uit de yoghurtmarinade en gril de stukken in 8 min. gaar. Keer halverwege.

5

Verhit de rest van de olie in een pan en bak de amandelen al roerend 2 min. Snijd de dille fijn. Doe de kip op een bord en bestrooi met de amandelen en de dille. Serveer met de groenten. Lekker met rijst.

tip

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.