Groen­te­schijf met to­ma­ten­ta­pe­na­de

(8) waardeer
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stelen in stukjes snijden en in 6 min. beetgaar koken. In koekenpan helft van de boter verhitten en krieltjes 10 min. bakken. In koekenpan met antiaanbaklaag rest van boter verhitten en groenteschijven 4-6 min. bakken. Knoflook pellen. In keukenmachine knoflook, tomaten en kappertjes mengen. Olie toevoegen terwijl machine draait, tot samenhangend geheel ontstaat. Groenteschijven serveren met tapenade, gebakken krieltjes en broccoli.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 26-27

Groenteschijf met tomatentapenade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­schijf met to­ma­ten­ta­pe­na­de

1
1
  • 800 g broccoli
  • 12½ g ongezouten roomboter
  • 700 g krieltjes

Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stelen in stukjes snijden en in 6 min. beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten en krieltjes 10 min. bakken.

2
2
  • 12½ g ongezouten roomboter
  • 320 g Garden Gourmet groenteschijven

In koekenpan met antiaanbaklaag rest van boter verhitten en groenteschijven 4-6 min. bakken.

3
3
  • 2 tenen verse knoflook
  • 180 g gedroogde tomaten
  • 1 el kappertjes
  • 100 ml extra vierge olijfolie

Knoflook pellen. In keukenmachine knoflook, tomaten en kappertjes mengen. Olie toevoegen terwijl machine draait, tot samenhangend geheel ontstaat. Groenteschijven serveren met tapenade, gebakken krieltjes en broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.