Ve­ge­ta­ri­sche schnit­zel met bloem­kool

(11) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 11

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloemkool schoonmaken en in z'n geheel in 15 min. beetgaar koken. Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Verhit de helft van de boter en fruit de ui met kerriepoeder. Bloem erboven zeven. Melk al roerend met garde in gedeelten erbij schenken. Tot saus gebonden is blijven roeren. Saus met zout en peper op smaak brengen. In grote koekenpan rest van boter verhitten en schnitzels 4-6 min bakken. Bloemkool met schuimspaan uit pan nemen, laten uitlekken en op (verwarmde) schotel leggen. Kerriesaus erover schenken. Met krieltjes en schnitzels serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 44-45

Vegetarische schnitzel met bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche schnit­zel met bloem­kool

1
1
  • 1 bloemkool

Bloemkool schoonmaken en in z'n geheel in 15 min. beetgaar koken.

2
2
  • 700 g krieltjes

Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing koken.

3
3
  • 1 middelgrote ui
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 1 el kerriepoeder

Ui pellen en snipperen. Verhit de boter en fruit de ui met kerriepoeder.

4
4
  • 2 el patentbloem
  • 300 ml halfvolle melk

Bloem erboven zeven. Melk al roerend met garde in gedeelten erbij schenken. Tot saus gebonden is blijven roeren. Saus met zout en peper op smaak brengen.

5
5
  • 400 g Garden Gourmet schnitzels
  • 30 g ongezouten roomboter

In grote koekenpan rest van boter verhitten en schnitzels 4-6 min bakken.

6
6

Bloemkool met schuimspaan uit pan nemen, laten uitlekken en op (verwarmde) schotel leggen. Kerriesaus erover schenken. Met krieltjes en schnitzels serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.