bewaar
Vegetarische schnitzel met bloemkool
Vegetarische schnitzel met bloemkool
bewaar

Vegetarische schnitzel met bloemkool

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

700 g

krieltjes

1

middelgrote ui

60 g

ongezouten roomboter

1 el

kerriepoeder

2 el

patentbloem

300 ml

halfvolle melk

400 g

Garden Gourmet schnitzel

Aan de slag

Bloemkool schoonmaken en in z'n geheel in 15 min. beetgaar koken. Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Verhit de helft van de boter en fruit de ui met kerriepoeder. Bloem erboven zeven. Melk al roerend met garde in gedeelten erbij schenken. Tot saus gebonden is blijven roeren. Saus met zout en peper op smaak brengen. In grote koekenpan rest van boter verhitten en schnitzels 4-6 min bakken. Bloemkool met schuimspaan uit pan nemen, laten uitlekken en op (verwarmde) schotel leggen. Kerriesaus erover schenken. Met krieltjes en schnitzels serveren.