Spi­na­zie­schnit­zel met krui­den­kriel­tjes

(3) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
1 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Krieltjes in pan met water in ca. 5 minuten gaarkoken. Tomaten wassen en inkruisen, bestrooien met zout en peper, besprenkelen met de helft 1/6 olie en in ovenschaal zetten. Tomaten ca. 10 minuten grillen, halverwege omkeren en nogmaals besprenkelen met dezelfde hoeveelheid olie. In koekenpan rest van olie verhitten en op matig vuur spinazierondo's onder af en toe keren in ca. 5 minuten gaar bakken. Kruiden door krieltjes scheppen. Schnitzels serveren met krieltjes en gegrilde tomaten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 04-05

Spinazieschnitzel met kruidenkrieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­schnit­zel met krui­den­kriel­tjes

1
1
  • 700 g krieltjes

Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Krieltjes in pan met water in ca. 5 minuten gaarkoken.

2
2
  • 8 tomaten
  • 2 el milde olijfolie

Tomaten wassen en inkruisen, bestrooien met zout en peper, besprenkelen met de helft van de olie en in ovenschaal zetten. Tomaten ca. 10 minuten grillen, halverwege omkeren en nogmaals besprenkelen met de rest van de olie.

3
3
  • 4 el milde olijfolie
  • 360 g Garden Gourmet spinazie-kaas rondo's
  • 4 el Italiaanse kruidenmix

In koekenpan rest van olie verhitten en op matig vuur spinazierondo's onder af en toe keren in ca. 5 minuten gaar bakken. Kruiden door krieltjes scheppen. Schnitzels serveren met krieltjes en gegrilde tomaten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.