Griekse stoofschotel

Advertentie
Ingrediënten
- 325 g meergranenrijst
- 2 grote uien
- 2 tenen verse knoflook
- 6 el zonnebloemolie
- 200 g sperziebonen zeer fijn
- 400 g gepelde tomaten
- 1 el gedroogde oregano
- 360 g Garden Gourmet Griekse rondo's
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok of koekenpan olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Sperziebonen, tomaten en oregano toevoegen en ca. 8 minuten zachtjes stoven. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten. Burgers op matig vuur ca. 4 minuten onder af en toe keren bakken. Stoofschotel op smaak brengen met zout en peper. Burgers serveren met rijst en stoofschotel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 83 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Griekse stoofschotel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Griekse stoofschotel
- 325 g meergranenrijst
- 2 grote uien
- 2 tenen verse knoflook
- 2 el zonnebloemolie
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok of koekenpan olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten.
- 200 g sperziebonen zeer fijn
- 400 g gepelde tomaten
- 1 el gedroogde oregano
Sperziebonen, tomaten en oregano toevoegen en ca. 8 minuten zachtjes stoven.
- 4 el zonnebloemolie
- 360 g Garden Gourmet Griekse rondo's
Intussen in koekenpan rest van olie verhitten. Burgers op matig vuur ca. 4 minuten onder af en toe keren bakken. Stoofschotel op smaak brengen met zout en peper. Burgers serveren met rijst en stoofschotel.