Griek­se stoof­scho­tel

(28) waardeer
grieks hoofdgerecht 4 personen
2 28

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok of koekenpan olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Sperziebonen, tomaten en oregano toevoegen en ca. 8 minuten zachtjes stoven. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten. Burgers op matig vuur ca. 4 minuten onder af en toe keren bakken. Stoofschotel op smaak brengen met zout en peper. Burgers serveren met rijst en stoofschotel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 02-03

Griekse stoofschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se stoof­scho­tel

1
1
  • 325 g meergranenrijst
  • 2 grote uien
  • 2 tenen verse knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok of koekenpan olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten.

2
2
  • 200 g sperziebonen zeer fijn
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 el gedroogde oregano

Sperziebonen, tomaten en oregano toevoegen en ca. 8 minuten zachtjes stoven.

3
3
  • 4 el zonnebloemolie
  • 360 g Garden Gourmet Griekse rondo's

Intussen in koekenpan rest van olie verhitten. Burgers op matig vuur ca. 4 minuten onder af en toe keren bakken. Stoofschotel op smaak brengen met zout en peper. Burgers serveren met rijst en stoofschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.