bewaar
Broccolicouscous met spinazie-kaasrondo's
Broccolicouscous met spinazie-kaasrondo's
bewaar

Broccolicouscous met spinazie-kaasrondo's

Lekker voor een dagje zonder vlees.

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

400 g

broccolirijst

450 ml

kokend water

4 el

milde olijfolie

4

Garden Gourmet spinazie-kaas rondo's

2 el

amandelschaafsel

250 g

cherrytomaten

1

sjalot

10 g

verse platte peterselie

2 el

kappertjes in pot

½ el

grove mosterd

Lekker voor een dagje zonder vlees.

Aan de slag

1

Doe de couscous en broccolirijst in een schaal met eventueel zout en schenk er het kokende water over. Roer door en laat 10 min. staan.

2

Verhit ondertussen ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de spinazie-kaasrondo’s 8-10 min. op middelhoog vuur.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Halveer de cherrytomaten. Verhit 1/4 el olie in de koekenpan en bak de tomaatjes 5 min. op de snijkant.

4

Snijd voor de dressing de sjalot en peterselie fijn. Meng met de kappertjes, 1 el kappertjesvocht (per 4 personen), de mosterd, de rest van de olie, peper en eventueel zout.

5

Roer de couscous en broccolirijst los en meng met de dressing en tomaatjes. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met de spinazie-kaasrondo’s.