Broc­co­li­cous­cous met spi­na­zie-kaas­ron­do's

Lekker voor een dagje zonder vlees.

(9) waardeer
hollands hoofdgerecht Lekker voor een dagje zonder vlees. 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous en broccolirijst in een schaal met eventueel zout en schenk er het kokende water over. Roer door en laat 10 min. staan.
  2. Verhit ondertussen ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de spinazie-kaasrondo’s 8-10 min. op middelhoog vuur.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Halveer de cherrytomaten. Verhit 1/4 el olie in de koekenpan en bak de tomaatjes 5 min. op de snijkant.
  4. Snijd voor de dressing de sjalot en peterselie fijn. Meng met de kappertjes, 1 el kappertjesvocht (per 4 personen), de mosterd, de rest van de olie, peper en eventueel zout.
  5. Roer de couscous en broccolirijst los en meng met de dressing en tomaatjes. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met de spinazie-kaasrondo’s.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Broccolicouscous met spinazie-kaasrondo's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­cous­cous met spi­na­zie-kaas­ron­do's

1
1
  • 300 g couscous
  • 400 g broccolirijst
  • 450 ml kokend water

Doe de couscous en broccolirijst met eventueel zout in een schaal en schenk het kokende water erover.

2
2

Roer door en laat 10 min. staan.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 Garden Gourmet spinazie-kaas rondo's

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de spinazie-kaasrondo’s 8-10 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 2 el amandelschaafsel

Verhit ondertussen een tweede koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin.

5
5

Laat afkoelen op een bord.

6
6
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten.

7
7
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in de koekenpan en bak de tomaatjes 5 min. op de snijkant.

8
8
  • 1 sjalot
  • 10 g verse platte peterselie

Snijd voor de dressing de sjalot en peterselie fijn.

9
9
  • 2 el kappertjes in pot
  • ½ el grove mosterd
  • 2 el milde olijfolie

Meng met de kappertjes, 1 el kappertjesvocht (per 4 personen), de mosterd, de rest van de olie, peper en eventueel zout.

10
10

Roer de couscous en broccolirijst los en meng met de dressing en tomaatjes. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met de spinazie-kaasrondo’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.