Fala­fel­bur­ger

(69) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 69

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime schaal en meng met het kerriepoeder, de rozijnen en zout naar smaak. Giet er zo veel kokend water op dat de couscous net onder staat. Laat 10 min. staan. Verhit 3/5 olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe. Voeg pas een nieuw deel toe als het vorige deel is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet en duw met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie grof.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafelburgers in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Roer de couscous los met een vork en meng de spinazie erdoor. Serveer met de burgers.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Falafelburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fala­fel­bur­ger

1
1
  • 300 g couscous
  • 1 el kerriepoeder
  • 50 g rozijnen

Doe de couscous in een ruime schaal en meng met het kerriepoeder, de rozijnen en zout naar smaak. Giet er zo veel kokend water op dat de couscous net onder staat. Laat 10 min. staan.

2
2
  • 3 el milde olijfolie
  • 600 g verse spinazie

Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe. Voeg pas een nieuw deel toe als het vorige deel is geslonken.

3
3

Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet en duw met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie grof.

4
4
  • 300 g Garden Gourmet falafelburgers

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafelburgers in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5

Roer de couscous los met een vork en meng de spinazie erdoor. Serveer met de burgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.